Pusat Perubatan Homeopathy & Akupunktur Nik Omar , Bangi

About Me
Home
About Me
Info Kesihatan
Doktor-Doktor Bertugas
Our Clinic Photos

Apa Yang terdapat di kelinik kami

Kelinik kami menyediakan berbagai jenis rawatan alternatif seperti Homeopathy, Akupunktur, Bekam angin, Bekam Darah, Ubat-Ubat Homeopati seperti Cergas Minda, Ubat Senang Bersalin [Selusoh], Sakit Urat Saraf, Ubat Resdung, Ubat Kuning Bayi baru lahir, Kuat Lelaki, Suami Sayang, dll

Kami Homeopati & Akupunktur kami terkenal sejak tahun 1977 dimana, kami ada adalah pengasas Fakulti Perubatan Homopathy Malaysia yang pertama di Kelantan. Ini diikuti penubuhan PersatuanPengamal Perubatan Homeopathy Berdaftar tahun 1984 dan hingga kini kami mempunyai 5 rangkaian klinik homeopati terbesar di Malaysia, antaranya:-
  • Di Kg Baru, Kuala Lumpur Tel 03-26926549
  • Di Bangi Sek 9, Tel: 019-9401915
  • Di Damansara Utama Uptoen 019-9181915
  • Di Gelang Mas, Pasir Mas 019-9401915 ( Ibu Pejabat)
  • Di Bangunan LUTH, Kota Bharu, Kelantan 09-7440440

Dr Nik Omar
tajmahal076.jpg
with Harley at Gelang Mas Homeopathic Centre
Rawatan Akupunktur
 
Akupunktur adalah satu kaedah perubatan China dengan meletakkan jarum-jarum halus pada titik meridian yang ditetapkan untuk menghasil tenaga atau 'chi' untuk menghilangkan kesakitan atau melegakan kesakitan serta merta.
 
Bila mana-mana cara perubatan lain sudah tidak dapat diselesaikan, maka rawatan akupunktur adalah jalan terbaik untuk menyembehukan sebagai kesakitan tanpa dadah.
 
Badan Kesihatan SeDunia telah mensyurkan bahawa rawatan akupunktur baik untuk merawat kes-kes sakit urat saraf, sakit otot-otot, migrain, sakit luntut, sakit sendi tulang, resdung, tinnitus, sakit pinggang, lumbago, scitica, slip disc, kebas-kebas kaki tangan, kencing manis, darah tinggi dan sebagainya.
 
Hanya di kelinik kami disekitar lembah kelang yang menyediakan ahli akupunktur Melayu
 
Hubungi kami di Bangi, Kg Baru Kuala Lumpur atau di Damansara Utama Uptown, P.J.
 

Rawatan Integrasi
Integrated Medicine

Cara letak jarum akupunktur
2809781335.jpg
jarum halus dan tidak sakit

Apakah Rawatan Integrasi ?
 
Sejak 30 tahun  yang silam kami telah membuat kajian dan penyelidikan, apakah satu kaedah yang paling baik untuk merawat pesakit supaya cepat sembuh.  Para doktor diseluruh dunia mencuba dengan berbagai cara allopati, homeopati, akupunktur, bekam, dukun, sinseh.
Namun tidak ada satu sistem perubatan yang boleh menjadi juara menyembuhkan semua penyakit dengan satu cara perubatan.
 
Kami berikhtiar mencari formula dan kami ketemukan 3 cara terbaik untuk merawat pesakit untuk cepat sembuh iaitu dengan menggunakan teknik terkini dunia perubatan alternatif iaitu melalui 'Integrated Medicine' atau Perubatan Integrasi iaitu  3 dalam 1
 
Perubatan Islam + Perubatan Homeopathy + Perubatan China
 
Jika ketiga-tiga sistem  ini digabungkan menjadi satu dengan caranya tersendiri makan kehasilannya amat menajubkan. Kami telah lakukan diklinik kami sselama lebih dari 20 tahun, ternyata memberi banyak menafaat kepada pesakit kami.
 
Matlamat kami: Penyembuhan Penyakit Secara Natural
The Highest Mission: To Cure, To heal as it terms.
 
JIka satu-satu penyakit itu tidak respon pada rawatan biasa kami akan merawat secara homeopati dengan memberi ubat-ubatan homeopati yang serasi, ditambah dengan rawatan akupunktur diluar dengan meletakkan titit-titik akupunktur yang tepat, selesai, jika perlu kami merawat dengan Sunnah Nabi atau Tibb Al Nabawi iaitu dengan berbekam.
 
Jika perlu kami juga akan memberi nasihat cara pemakan secara 'naturopathy' dan kaunseling.
Ternyata kehasilan amat menajubkan. Anda boleh tanya pesakit kami, apakah mereka puas dengan rawatan kami ? hampir semua menjawab 'ia !'
 
Ingat matlamat kami ialah untuk meberi rawatan sebaik mungkin kepada pesakit
Bukan omong kosong atau cakap secara teori saja.
Janga berbohong sama pesakit  !!
Berilah rawatan terbaik untuk pesakit dengan apa cara sekali pun, asalkan pesakit mendapat menafaat.
 
Rawatan ini tidak bercanggah dengan mana-mana teori
Samuel Hahnemann mensyurkan dalam Organon of Medicine agar diberi rawatan terapi inponderable, terapi fisikal dan terapi diet dan sebagainya. lihat para SS 1 hingga para 250.
 
Pastinya kelebihan ada pada orang-orang yang berilmu dan doktor-doktor yang mempunyai kepakaran dalam jurusan masing-masing.
 
 

ubat homeopati halus lembut
180px-rhustox.jpg
manis dan tidak ada kesan sampingan

Rawatan Homeopathy

Homeopathy adalah satu sistem perubatan yang diasakan oleh Dr Samuel Hahnemann dari Germany pada tahun 1810.  Dari sejak diperkenalkan di Germany sampai sekarang perubatan homeopati menjadi popular dikalangan orang-orang Europah khususnya di UK, Italy, France, Belgium, Switzerland, USA, India dan Pakistan.
 
Kini Homeopati di Malaysia dipopurkan oleh Prof Dr Nik Omar dan rakan-rakannya melalui Fakulti Perubatan Homeopati Malaysia dan Persatuan Pengamal Perubatan Homeopathy Berdaftar Malaysia.
 
Semua kegiatan, perkembangan sistem perubatan ini, anda akan ketemukan dalam laman    http://drnikomar.tripod.com
 
Apa yang dapat dirawat oleh Homeopati ?
 
Homeopathy dapat merawat semua penyakit yang boleh disembuhkan. Jika didapati mana-mana pesakit sama ada anak anda, isteri anda atau ibu bapa anda yang disahkan oleh doktor biasa sebagai 'tidak ada penyakit' atau 'tidak ada ubat', maka bawalah kepada homeopati. Kita akan cuba sedaya upaya untuk merawat penyakit-penyakit tersebut.
 
Jika didapat bahawa penyakit ibu bapa anda perlu dibedah tetapi mereka tidak mahu dibedah, maka bawalah kepada homeopati. Kami akan ikhtiar merawatnya.
Kami bukan juara, tetapi kami sekadar ikhtiar.
 
Penyakit yang respon baik dengan rawatan homeopati antaranya ialah: Sakit urat saraf, gastrik, mingin, fistula, sakit bahu, terseliuh, pengecutan otot-otot, hepatitis, kanser, ketumbuhan, penyakit perempuan, penyakit kelamin VD, siflis, herpes, HIV, detox dadah, anti merokok, parkinson, stroke, dan lain-lain.
 
Jika batuk atau asma anak anda berpanjangan, homeopati adalah jawapan terbaik.
lihat laman kami      http://fahom.xaper.com
 

Bekam
cupsonback.jpg
Buang angin dan toksid dalam badan

Rawatan Bekam
Kami juga menyediaan Rawatan Bekam Nabi atau Bekam Sunnah [ Tibb Al-Nabawi]. Terdapat enam jenis bekam yang mana kami akan pilih dan sesuaikan dengan penyakit tuan, antara bekam yang popular ialah:
Bekam Angin, bekam Darah, Bekam Magnet , Bekam Api, Bekam Urut.
Bekam yang kami lalukan adalah secara 'kedoktoran' iaitu scui dan bersih
Kurus bekam juga diadakan, sila baca laman
atau
Tel: 019-9401915
 

Pusat Perubatan Homeopathy & Akupunktur Nik Omar, Sek 9, Pusat Bandar Baru Bangi, Selangor. Tel 019-9181915